11a SETMANA DE MUNTANYISME DE BADALONA

20, 21, 22, i 23 de maig de 1996

Dilluns 20 s’enceta la XIa Setmana amb RUWENZORI, LA MUNTANYA INVISIBLE I DOLPO. EL PAIS DEL BON-PO a càrrec de Jordi Plana, realitzador que no destaca per grans ascensions a muntanya. Les seves activitats més rellevants estan centrades en l’elaboració d’audiovisuals d’una gran qualitat tècnica i artística. Prova d’això ho demostra el fet que els dos audiovisuals que ens presenta han estat premiats a prestigiosos certàmens, tant a casa (Vila de Gràcia) com a l’estranger (França, Bèlgica, Holanda, etc.). En aquesta sessió gaudim d’una altra manera de veure imatges de muntanya.

Dimarts 21, en Jordi Corominas ens presenta KUNDALINI (MONT MERU).


L’obertura de la via Kundalini al mont Meru (Himàlaia de l’India) és un exemple força representatiu d’una maera moderna d’afrontar l’escalada de grans parets a grans muntanyes. Els seus autors (un grup d’escaladors de la Rioja) no solament van obrir aquest itinerari al mont Meru, sinó que a més el van enllaçar amb l’escalada de la via britànica al Shivling, pocs dies després. Aquestes activitats van ser reconegudes amb l’entrega del Piolet d’Or, que atorga cada any la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada, i que premia la realització alpinística més important de l’any.

Mont Meru

Dimecres 22, en Carlos Suarez, que és un jove escalador que ha destacat tant per les seves difícils escalades com pel fet d’haver-ne realitzat moltes en solitari, ens presenta un recorregut per cinc continents, escalant vies de roca, cascades de glaç i grans muntanyes.


Dijous 23, veiem LA DAMA DELS PIRINEUS, Homenatge a M.Antònia Simó. Es tracta d’un reportatge que fa un repàs a l’activitat alpinística i muntanyenca de Maria Antònia Simó, amb antigues imatges originals escalant Montserrat, així com la reconstrucció de la primera ascensió absoluta i per una via d’escalada al tuc des Hennes (“dones”), a la Vall d’Aran, realitzada el 1960 i en cordada exclusivament femenina, feta per Maria Antònia Simó i Olga Carreras.

Simó/Jolis en la Penyagolosa, 1974


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s