.9a SETMANA DE MUNTANYISME DE BADALONA


2, 3, 4 i 5 de maig de 1994

IX Setmana

Dilluns 2 de maig de 1994 comença la IX edició de la Setmana de Muntanyisme de Badalona amb la projecció Abismes de H.Dassouville . Ens explica que uns alpinistes francesos fan la primera ascensió hivernal a la cima Oest di Lavaredo ales Dolomites. Durant l’escalada l’alpinista R.Sargato cau 40 metres . Quan els seus companys el creuen mort, ell aconsegueix tornar a remuntar amb la força dels seus braços.

També aquest mateix dia es pot gaudir de Le Pilier de la Solitude de G.Dassouville que ens narra l’escalada del Pilar Oest del Dru als Alps a càrrec d’un alpinista en solitari. Porta material i provisions per restar tres dies en aquesta paret vertical de 800 metres, però estarà sis dies i sis nits per poder escalar-la.


Dimarts 3 de maig, Ferran Latorre ens presenta Entre el 8a i els 8000 metres. És la seva visió  dels diferents aspectes  de les dificultats a la muntanya: els difícils itineraris d’escalada esportiva, les grans parets dels Alps i l’escalada de la imponent cara sud del Xixa Pagma de 8.008 metres a l’Himàlaia.


Dimecres 4 de maig  ens transportem a la muntanya d’anys enrere amb la projecció Siempre Unidos i Escalada de Alberto Rabadá i Ernesto Navarro .


Aquests dos personatges formen part dels escaladors més rellevants de la història de l’escalada a l’estat espanyol, Les seves ascensions als anys 60 (Naranjo de Bulnes, Gallinero, Fire, etc.) i la seva tràgica mort a l’Eiger els van envoltar d’una atmosfera que els va convertir en mites.

Aquestes dues pel·lícules són un document històric d’una gran importància , ja que mostren els dos escaladors mentre fan les primeres ascensions al Mallo Firé i del Mallo Tornillo a Riglos.


Dijous 5 de maig gaudim de la companyia de Leo Vegué, un dels alpinistes més representatius  de l’alpinisme hivernal al nostre pais. Amb l’audiovisual L’Alpinisme Hivernal ens introdueix als complexos aspectes d’aquesta difícil especialitat per mitjà d’algunes escalades als Pirineus i als Alps.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s