27a SETMANA DE MUNTANYISME DE BADALONA

22, 23 i 24 de maig de 2012

LOGO DE LA SETMANA

Ja fa 27 anys que vàrem encetar la Setmana de Muntanyisme de Badalona i enguany malgrat els temps que corren tornem amb una nova edició carregada d’emocions i com sempre tractant d’arribar al més ampli ventall de públic.

Sobre els aspectos de l’entorn de les activitats de muntanya que presentarem, aquesta ocasió intentem rescatar per una part la vesant romántica i de dedicació que envolta la relació entre la dona i la muntanya explicant la lluita personal que han protagonitzat per fer realitat els seus somnis, d’altre banda volem reflectir el gran esforç i la constancia per a aconseguir travessar el Pirineu de punta a punta en el transcurs de 92 dies tot escalant les vies clàssiques més interessants.

Finalment,  el máxim exponent de sacrifici, tesón i compromís donen lloc a La consecusió d’un somni : conquerir els 14 vuit mils.

Per a  nosaltres com organitzadors,  la nostra major satisfacció serà poder engrescar-vos un cop més i comptar amb la vostra presència.

Dimarts 22

ENCORDADES

Direcció: Gerard Montero

Producció: Alkimia Produccions

Alpinistes i escaladores catalanes de diferents èpoques ens acostaen a la seva passió per la muntanya, explicant la lluita personal que han protagonitzat per fer realitat els seus somnis d’alçada. Un recorregut pel paper de la dona en la història de l’alpinisme i l’escalada a Catalunya, de la mà d’uns testimonis que ha sobrepassat barreres i estereotips.

Dimecres 23

92 DIES ALS PIRINEUS

A càrrec de Jordi Vila, Isaac Ferrés i Lluc Valldosera

El 10 de Setembre del 2010 apareixien a la platja d’Hendaia, entre banyistes i surfers, tres nois amb motxilla i botes de muntanya. Isaac Ferrés, Jordi Vilà i Lluc Valldosera havien arribat al mar després de 92 dies al Pirineu, caminant, escalant i compartint l’experiència amb familiars i amics.

“Tres mesos? I què heu fet tant de temps pel Pirineu?”, ens pregunten els amics del País Basc …

Doncs hem travessat el Pirineu, de Banyuls a Hendaia, escalant les vies més emblemàtiques del pirineisme clàssic. Dit així, i ara que ja està fet, sembla fàcil.

Han estat tres mesos vivint al Pirineu, 3 mesos plens de records. Molts dies, moltes experiències, bivacs i refugis, fogonet i restaurants, roca bona i dolenta, gana i bons aliments, i sobretot, moles amics que han compartit amb nosaltres, a petites dosis, el que per nosaltres ha estat una gran aventura. Mes enllà dels kg que hem carregat, de les 25 vies que hem escalat i dels km que hem recorregut, per nosaltres aquest ha estat un viatge de descoberta pel Pirineu, en el sentit més ampli, on el més important no ha estat el camí recorregut entre 2 punts, sinó tots els moments i experiències que hem viscut i compartit, la gent que hem conegut i el Pirineu salvatge que ens hem trobat.

Lluc, Isaac i Jordi

Dijous 24

DE LOS PIRINEOS AL HIMALAYA

A càrrec de Edurne Pasaban

Va néixer en Tolosa, començà a passejar per la muntanya de la mà del seu pare en els Pirineus. Als 17 anys va anar per primera vegada als Alps i comença a fer alpinisme. Als 18 va marxar a l’Equador i va realitzar ascensions de sis mil metres. En 1998 viatja per primera vegada a l’Himalaia i des de llavors no ha parat de viatjar a l’Himalaia en diferents expedicions. El 17 de maig de 2010, Edurne assolia el cim del Shisha Pangma, completant així els 14 vuit mils i es va convertir en la primera dona en la història en aconseguir aquesta gesta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s